Medicinska fjädrar

 Medicinska fjädrar Medicinska fjädrar 

Vid medicinska behov

Inom Lesjöfors utbud av fjädrar finns en egen avdelning för medicinska fjädrar. Vissa fjädersorter opereras direkt in i kroppen, andra används till olika applikationer, exempelvis pacemakers.

Många applikationer kräver specialiserat material och extremt små tråddimensioner, som till exempel vid kärlvidgning som kräver ända ned till 0,03 millimeter.

Fakta

Material vi arbetar med inom vårt medicinsegment kan vara Platina-Iridium, Platina-Volfram eller Volfram.
Exempel på produkter inom detta segment kan vara mikrofjädrar (fixering eller styrlina vid operationer), förstärkningsspiraler (för kärlväggar mm) och långa spiraler (för anpassning på plats för unika medicinska lösningar).
 
 
   

Microlindning, tråddetaljer och speciallindning

Microlindning, i varierande dimension och former, som används som komponenter för små medicinska applikationer i belagt och obelagt material, till exempel platina-iridium, platina-volfram och volfram, tillverkas i tråddiameter 0,030 mm. Tråddetaljer tillverkade av rostfria stållegeringar, ädla metallegeringar såsom platina-iridium och platina-volfram för diverse applikationer i tråddiametrarna 0,10 - 0,80 mm.

Speciella spiralformer med varierande stigning, långa spiraler för speciella styrvajrar

Speciallindning av diverse platina-iridium legeringar för skruvfixering av elektroder och flertrådiga elektrodspolar, små och komplexa former, med höga krav på dimension, yta, kvalitetskontroll, rengöring, förpackning och registrering.

 

Förstärkningsspiraler

För flertalet applikationer inom medicinsk behandling används förstärkta plastbelagda (Polymerbelagda) spiraler i längder. Dessa spiraler har ett högt formförhållande, möjlighet till varierande stigning och fjäderdiameter (koniska fjädrar), upp till 350 mm eller längre. Material för detta är rostfria fjäderstålsorter, och vanligast är AISI 302 i tråddiameter från 0,20 - 0,40 mm med blank och ren yta. Spiralerna är rengjorda, fria från föroreningar som till exempel olja och partiklar och förpackade på sätt som förhindrar nedsmutsning, skador eller att de trasslar ihop sig vid transport och förvaring.

 

Långa spirallängder

Långa spirallängder, upp till 6 000 mm (6 m!), tillverkas för diverse olika användningsområden. Det kan röra sig om en komponent för tillverkning av olika styrvajrar i blank eller PFTE (PolyTetraFluorEtylen)-belagd rostfri tråd. Tråddiametrar finns från 0,060 till 0,254 mm (vanliga fjädertrådsdimensioner). Den automatiska processen styrs av laseravkännare.

Lesjöfors har marknadens bredaste fjäderprogram
Gå till referenssidan
Kontakta mig
Namn:
e-post:
Telefon:
Text:
Land:

Ditt land:
Skriv texten i bilden nedan:
The CAPTCHA image
The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.