Lesjöfors möter behovet av snabba leveranser

2009-02-16 Att kunna möta kundens behov av specialtillverkade

I vissa fall är det inte möjligt för en kund att vänta på en leverans enligt normala leveransvillkor. Ett stopp i produktionen kan orsaka stora kostnader för företaget. För att möta behovet av snabba leveranser har Lesjöfors Fjädrar effektiviserat sin orderhantering och kan nu erbjuda möjligheten till extremt snabba leveranser.

Kundens behov styr
- Under förutsättning att vissa kriterier är uppfyllda kan vi tillverka och leverera våra produkter med mycket kort varsel. Inom en vecka om kunden vill det och i extremfallet samma dag, berättar Dan Larsson, försäljningschef på Lesjöfors Fjädrar.
Det är kunder med behov av mindre serier i standardmaterial, till exempel med fokus på utveckling och prototyptillverkning, som främst är målgruppen för snabbordrar. Men också serviceföretag i behov av reservdelar. Priset varierar utifrån hur snabbt kunden önskar leverans.  

Beställning och leverans samma dag
Ett exempel på en extremt snabb leverans, var då Vestnorsk Hydraulikkservice en fredagsmorgon vände sig till Lesjöfors-kontoret i Oslo för att höra sig för om möjligheten till akutleverans. Vinschen på en oljeplattform utanför Norges kust hade gått sönder och behövde lagas med hjälp av två olika fjädertyper. Genom en omställning av tillverkningsprocessen på Lesjöfors Fjädrar i Lesjöfors kunde ordern, som kom in klockan 11, utföras och skickas för transport inom några timmar. En flexibilitet och servicenivå som kunden var mycket tillfreds med.

DL

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.