Kraftfulla vågfjädrar ger stor flexibilitet i små utrymmen

2017-09-20 En vågfjäder kan vara den perfekta lösningen när utrymmet är begränsat. Vågfjädern ger samma kraft som en spiralfjäder eller tryckfjäder men med hälften av fjäderhöjden. Nu gör Lesjöforsgruppen en storsatsning på utveckling av konceptet.
nyhetsbild

Vågfjädrar har länge funnits på marknaden. Produkten har samma kraft som en spiralfjäder eller tryckfjäder, men kräver endast 50 procent av fjäderhöjden. Det ger en större flexibilitet i projektet med möjlighet för mindre och mer kompakta fjäderutrymmen. Ett exempel på användningsområde är i axeltätningar.

Stece Fjädrar storsatsar på vågfjädrar
I Lesjöforsbolaget Stece Fjädrar i Mönsterås påbörjades under 2016 en satsning för att vidareutveckla teknisk kapacitet och kompetens inom vågfjäderområdet för att möta det ökade kundintresset.  

- Tillsammans med vårt danska bolag Lesjöfors A/S i Tinglev, Danmark, har vi en intressant startprojekt med en tysk leverantör som tillverkar hydraulikmotorer, berättar Michael Arvidsson, vd på Stece Fjädrar.

Ny utrustning ger större dimensionsvariation
Tack vare en ökad efterfrågan och insikten i den enorma potential vågfjädrar kan ge kundprojekt, togs beslutet att investera i en ny maskin, Waifos SNA 22. Genom den nya utrustningen kan dimensionen utökas från dagens minimum på Dy 47 mm ner till 20 mm, där många av förfrågningarna ligger.

I slutet september 2017 beräknas produktionen i den nya maskinen vara igång. Då kan vågfjädrar tillverkas i dimensionerna Dy 20 mm till Dy 250 mm.

Frågor och offerter
Vid förfrågningar och offerter är du välkommen att kontakta:
Henrik Berg, 070 308 11 46, henrik.berg@stecefjadrar.com
Michael Arvidsson, 070 360 80 33, michael.arvidsson@stecefjadrar.com

Vågfjädrar produktbroschyr

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.