Celebert ministerbesök på Lesjöforsfabrik I England

2016-12-19 Lesjöforsföretaget European Springs & Pressings i England hade nyligen besök av motsvarande landets landsbygdsminister. Fabriksvisning och utvecklingsdiskussioner stod på agendan.
nyhetsbild

European Springs & Pressings i Redruth, England fick under hösten en förfrågan från parlamentsledamoten och (motsvarande) landsbygdsministern George Eustice om en rundvandring på fabriken. Han ville veta mer om den snabbt växande verksamheten och ta del av processen för fjädertillverkning.

Värdefull industri för regionen
Rundvandringen föregicks av ett möte med representanter från det lokala industriklustret Cornwall Manufacturing Group där regionens växande tillverkningsindustri diskuterades. Tillverkningsindustrin i Cornwall omsätter årligen 800 miljoner pund.
- Cornwall Manufacturing Group gör ett fantastiskt jobb som sätter utvecklingen av tillverkningsindustrin på kartan i regionen. Vi behöver stötta denna basnäring så den kan växa ännu mer med insatser som utveckling av exportmarknader och forskning och utveckling, säger George Eustice i anslutning till besöket.

Givande diskussioner
Michael Gibbs, vd för European Springs & Pressings var mycket nöjd efter ministerbesöket.
- Det var en ära att vårt företag blev utvalt för studiebesök för ministern. Han fick möta våra kompetenta medarbetare, besöka vårt nya showroom och diskutera de ekonomiska investeringar vårt företag och industriklustret bidrar med till närområdet. Tack vare EU-finansiering har branschen kunnat investera i verksamheter som svarat upp emot kundbehov vilket medfört en exceptionell omsättningsökning i regionen. Det var mycket givande att få diskutera framtidsfrågor rörande Brexit, finansieringslösningar och övergripande branschfrågor med ministern och vi ser fram emot en fortsatt givande dialog.

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.