Lesjöforsföretag på olympiskt uppdrag för West Hams nya stadion

2016-10-14 Lesjöforsföretaget European Springs & Pressings plockade nyligen hem ett uppdrag där man med sin tekniska expertis har bidragit med designlösning för Londonbaserade West Hams nya fotbollstadion med en publikkapacitet på 60 000 platser.
nyhetsbild

London Stadium – fotbollslaget West Ham Uniteds nya hemmaplan och före detta olympiska stadion – har nyligen genomgått en stor renovering under ledning av Fabric Architecture, internationell specialist på dragtyg.

Fjäderlösning för minskad belastning på solskydd
Man vände sig till European Springs & Pressings för att utveckla en fjäderlösning till stora solskydd för att täcka utfällbara sittplatser i den nya arenan.

European Springs & Pressings investerade nyligen i en ny lindningsmaskin vilket gjorde att man kunde designa och leverera de efterfrågade fjädrarna med högsta kvalitet. Den nya utrustningen har medfört en utökad kapacitet för trådspolning i tråddimensioner från 0,3 mm upp till 26 mm, vilket öppnar upp nya möjligheter på marknader i en rad olika branscher.

- Nyskapande ingenjörskonst är hjärtat i vår verksamhet. Att kontinuerligt investera i utbildning och utrustning är en viktig del av vår tillväxtstrategi och har burit frukt i form av en omsättningsökning från 800 000 till 7,5 miljoner pund under de senaste 15 åren, säger Michael Gibbs, vd för European Springs & Pressings.

Kundanpassat och effektivt samarbete
Kundföretaget Fabric Architecture var mycket nöjda med samarbetet med de brittiska fjäderspecialisterna:

- European Springs & Pressings visade sig vara snabba, effektiva och väldigt kunniga när det gällde att hjälpa oss ta fram en lösning för att minska belastningen på solskydden, säger Nigel Browne, chef för design och teknik på Fabric Architecture.

Michael Gibbs sammanfattar samarbetet med att det varit en mycket spännande resa att få assistera det marknadsledande företaget i arenautveckling med problemlösning och produktutveckling.

- Tack vare att våra produktionschefer är stora West Ham-fans så kunde vi tillföra ytterligare en dimension till fjäderutvecklingen; nämligen pulverlackerade fjädrar i den rätta djupröda nyansen som är lagets klubbfärg, säger Michael Gibbs.

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.