Fjädrar i centrum vid utställning dedikerad till BLOODHOUND SSCs världsrekordförsök

2016-09-07 Fjädrar från Lesjöforsföretaget European Springs & Pressings Ltd spelar en central roll i en utställning som just nu pågår på Royal Cornwall Museum dedikerad till BLOODHOUND SSC världsrekordförsök på land.
nyhetsbild

Den nya utställningen visar för första gången en BLOODHOUND interaktiv modellbil i fullstorlek men hedrar även Cornwalls historiska och nutida ingenjörssuccéer tillsammans med Storbritanniens mest ambitiösa ingenjörsbedrifter. Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings är också en del av utställning och visar upp sin ingenjörskonst i form av ett antal fjädrar, liknande de fjädrar som används i BLOODHOUND i samarbete med Cornwall Manufacturer Group-medlemmarna Watson-Marlow (WMFTG).

Två årtionden har gått sedan Andy Green säkrade titeln som den enda personen att köra fortare än ljudets hastighet 763 mph (1228 km/h) 1997. BLOODHOUND är designad att gå från 0-1,000 mph på 55 sekunder när den slår rekordet i Sydafrika i oktober 2017.

– Det är ett privilegium att få vara en del av denna utställning, säger Michael Gibbs, vd på European Springs & Pressings i Cornwall. Att väljas ut som ett exempel på ingenjörskonst tillsammans med såna globala ikoner är oerhört hedrande och vi är väldigt stolta.Eric Nicholls, ordförande i Cornwall Manufacturers Group, som sponsrar museets utbildningsprogram sammanfattar:
– Områdets bedrifter inom ingenjörskonsten historiskt, idag och i framtiden förtjänar all uppmärksamhet. Jag är glad att ett antal av våra medlemmar inom tillverkningsindustrin i Cornwall, som årligen bidrar med 732 miljoner pund, är en del av denna historia.

Vill du veta mer om BLOODHOUNDs project, gå in på www.bloodhoundssc.com.

Vill du bli inspirerad av brittisk ingenjörskonst, besök Royal Cornwall Museums utställning som är öppen 3 augusti till 30 oktober.

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.