Fjädermekanism från Lesjöfors spelar viktig roll på Tate Modern

2016-06-21 Konstmuséet Tate Modern har nyöppnat med bland annat en ny produkt från European Springs & Pressings i Beckenham. Med extrem tidspress och höga kvalitetskrav har Lesjöforsföretaget designat, utvecklat, producerat och levererat clips för att hålla fast fasadens ytplåtar som en del av en säkerhetslösning för en anti-klättringszon på muséet.
nyhetsbild

Image: © Hayes Davidson and Herzog & de Meuron

Tate Modern är Storbritanniens nationalmuseum för modern konst och med sina fem miljoner besökare per år är man världens mest besökta konstgalleri. Muséet har under en tid genomgått ett stort expansionsprojekt och öppnat en helt ny tiovåningsbyggnad. Arkitektbyrån James & Taylor, specialiserade på extern fasaddesign, kontaktade European Springs & Pressings. Uppdraget var att designa en fjädermekanism som en del av en större säkerhetsandordning till fasadens ytplåtar för att skapa en icke klättringsbar zon runt hela byggnaden. Förutom pressen att leverera till en av Londons mest kända byggnader hade projektet en extremt begränsad tidsplan.

- Det här var verkligen en race mot klockan eftersom byggnadsställningarna på Tate Modern skulle plockas ner och James & Taylors installation behövde implementeras inom loppet av bara ett par dagar, säger Stuart McSheehy, vd på European Springs & Pressings.

På James & Taylor är man imponerade av European Springs & Pressings.
- Stuart och hans team kunde inte har visat större engagemang att leverera. Vi uppskattade att det var en ytterst tajt tidsplan men de tog sig an uppgiften totalt orädda och levererade det nästan omöjliga – säkerställa ett stort antal kvalitetsprodukter och på några få dagar, säger John Champion, chefsdesigner på James & Taylor.

Tate Modern nyöppnade den 17 juni 2016.

Pressmeddelande

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.