Förvärv stärker Lesjöfors position i Asien

2016-04-28 Lesjöfors har förvärvat John While Group Inc, ett Singapore-baserat fjäderbolag med dotterbolag i Kina, Thailand och Singapore. Förvärvet stärker därmed Lesjöfors position i Asien och expanderar kundbasen på flera växande marknader.
nyhetsbild

John While Group specialiserar sig på tillverkning av kundanpassade fjädrar. Koncernens kunder inkluderar företag inom såväl hemelektronik och vitvaror som verkstads- och bilindustrin, däribland flera amerikanska och europeiska företag med verksamhet i Asien. Största marknader är Kina, Thailand, Singapore och Malaysia, vilka står för ungefär 80 procent av försäljningen. John While Group bedriver tillverkning i Singapore, Kina och Thailand. Produktsortimentet inkluderar ungefär 7000 produkter. Företaget har 115 anställda och omsatte under 2015 ungefär motsvarande 70 miljoner svenska kronor.

- Kombinationen med Lesjöfors verksamhet i Kina idag, där man främst fokuserar på banddetaljer tillsammans med JWG:s verksamhet med focus på trådfjädrar, kommer att bilda en stark plattform för att ge bra service till befintliga och nya kunder för både Lesjöfors och John While Group. Förvärvet breddar koncernens totala kapacitet i Asien och vi kan nu möta efterfrågan på fjädrar lokalt vilket är en stor styrka inför framtiden, säger Kjell-Arne Lindbäck, VD för Lesjöfors-koncernen.

För JWG innebär förvärvet en förstärkt verksamhet genom att man blir del av en koncern med bolag som är specialister på fjädrar och banddetaljer. Detta ger även tillgång till teknisk support och möjligheter till värdefull benchmarking för framtida utveckling av JWG:s företag.
- Jag är mycket glad att ha kunnat placera vårt företag tillsammans med en specialist inom sitt område och jag är övertygad om att det här blir positivt för alla våra kunder och anställda, säger Rhonda Wilson, tidigare ägare av koncernen.

Genom åren har Lesjöfors genomfört ett antal förvärv och etablerat starka plattformar i den nordiska regionen, andra områden i Europa och Nordamerika. Förvärvet av John While Group stärker bolagets position i Asien, en region med stor marknadstillväxt och konkurrenskraftiga tillverkningskostnader. Efter förvärvet har Lesjöfors nu 24 produktionsenheten i 12 länder.

Lesjöfors kommer tillsammans med JWG stärka service och teknisk försäljningskapaciteter i Asien. Vi kommer att erbjuda befintliga och nya kunder möjligheten att få sina behov av fjädrar och banddetaljer lokalt levererade. Lesjöfors och JWG ser fram emot fler utmaningar att bistå befintliga samt nya kunder i Asien.

Välkommen att kontakta ditt lokala Lesjöforsföretag eller vår VD Kjell-Arne Lindbäck för mer information. Här på webbplatsen finns kontakter samt mer information om Lesjöforsgruppen.

2016-04-28
Lesjöfors AB
Kjell-Arne Lindbäck, CEO tel +46705749994

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.