Fingertoppskänsla utvecklar sortimentet

2009-01-26 Känsla för vad kunderna vill ha, egen tillverkning och hög leveranssäkerhet – det präglar sortimentsutvecklingen inom Chassifjädrar. Sortimentsutveckling är konsten att matcha utbudet av fjädrar mot det kunderna efterfrågar. Och det här är Chassifjädrar bra på. Sedan 2003 har omsättningen ökat med i snitt 15 procent per år.

Chassifjädrar är specialiserat på utbytesfjädrar för personbilar och lätta fordon, t ex chassifjädrar, gas- och bladfjädrar. Sortimentet täcker i stort sett hela den europeiska bilparken.

– Vi följer utvecklingen i varje land – vilka bilmodeller och varianter som tillkommer. Av erfarenhet vet vi ungefär när originalfjädrarna i en viss modell byts ut och när efterfrågan på våra fjädrar tar fart. Detta styr sortimentsutvecklingen, berättar Per Lindahl, teknikchef inom Lesjöfors Automotive.

Hög tillgänglighet

Och utvecklingen går snabbt. Under 2008 hade Chassifjädrar omkring 5 000 artiklar i sortimentet. Det är ca 15 procent fler än för två år sedan. Förutom fingertoppskänslan kring fordonsparken står också tillverkningen och logistiken i centrum.

– Vi har egen tillverkning av fjädrar och hög kompetens inom fordonsteknik. Därför kan vi säkra produktkvaliteten och snabbt anpassa oss till kraven på olika marknader, betonar Håkan Möller, vd för Lesjöfors Automotive. Lika viktig är tillgängligheten, där vi ligger i topp. Sortimentet är brett och leveranssäkerheten överstiger 98 procent.

Till de mest intressanta marknaderna just nu hör Ryssland. Här stiger försäljningen av nya europeiska bilar. Det gör att efterfrågan på utbytesfjädrar också kommer att öka.

Länk till Automotives egen hemsida

CS

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.