Framgångsrikt traineeprogram hos European Springs & Pressings

2015-12-03 Ett bra sätt att få rätt person på rätt jobb är att låta unga ambitiösa medarbetare får prova på flera olika positioner i ett företag. Lesjöforsföretaget European Springs & Pressings har mycket bra erfarenheter av detta.
nyhetsbild

Det brittiska Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings är en ledande tillverkare av fjädrar och pressade detaljer. Företagets fjädrar och banddetaljer används i stor omfattning i industrimiljöer världen över. Sortimentet är mycket brett och erbjuder allt ifrån dragfjädrar, vridfjädrar och tryckfjädrar till tråddetaljer och pressade banddetaljer.

Systematisk arbetsrotation
Under hösten 2015 har tre medarbetare slutfört traineeprogrammet i European Springs & Pressings. Samtliga har fått en nationellt erkänd praktiskt teknisk behörighet som uppnåtts genom att systematiskt rotera på olika positioner i alla delar av verksamheten. Nästa steg efter att medarbetarna uppnått en bred kompetens blir att fortsätta att specialisera sig i de delar av verksamheten där de visat mest talang och intresse. Detta för att fortsätta utveckla sina färdigheter som fjädertekniker.

Framtidens fjädertillverkare
Traineeprogrammet på European Springs & Pressings sjösattes år 2010. Totalt har tio medarbetare gått igenom det tre år långa programmet med framgång.
- Vi är mycket stolta över att internt kunna utrusta framtidens fjädertillverkare med de kvalifikationer som möter upp mot våra kunders ständigt ökande krav. Genom detta program stärker vi vår redan breda kompetensbas och lägger grunden för framtida tillväxt och utveckling inom fjäderbranschen, säger Stuart McSheehy, vd för European Springs & Pressings.

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.