Brittisk expansion

2009-01-19 På kort tid har Lesjöfors stärkt greppen om den brittiska marknaden när det gäller

Det var i början av 2007 som European Springs köptes. Innan dess hade Lesjöfors försökt bearbeta den brittiska marknaden på distans från Skandinavien.

– Eftersom fjädermarknaden är lokal var detta svårt för oss. Närheten till kunderna är viktig och det gäller att vara på plats med produktutveckling och tillverkning för att lyckas, konstaterar Kjell-Arne Lindbäck, vd för Lesjöforskoncernen.

Bredare erbjudande

European Springs arbetar med bl a bygg- och elektroniksektorn, men har också många kunder inom övrig industri. Företaget har två fabriker och cirka 120 medarbetare.

– Vårt sortiment har breddats rejält genom möjligheterna att erbjuda ett komplett utbud av fjäderprodukter från Lesjöfors, förklarar Stuart McSheehy, vd för European Springs. Genom att använda affärssystem från Lesjöfors har våra egna analyser kring kostnader, lager, försäljning och tillverkning förbättrats. Det gör att vår produktionsprocess kundanpassas ännu mer.  
Samtidigt har European Springs blivit en knutpunkt för utökad försäljning till kunder i främst Centraleuropa – detta genom att säljbolagen i Holland och Tyskland nu börjat sälja de engelska produkterna.

– Tillväxten har ökat kraftigt på flera marknader i Europa. Vi har stärkt vår konkurrenskraft och tar nu sikte på en fortsatt stark utveckling på nya marknader i framtiden, avrundar Stuart McSheehy.

KAL

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.