Satsningar och utökat sortiment för blockerbara gasfjädrar

2015-03-06 Nyligen utökade Lesjöfors produktionskapaciteten för blockerbara gasfjädrar. Även ett nytt sortiment av manövreringsreglage har lanserats. Gasfjäderdivisionen är väl utrustat för framtiden med tekniska investeringar och ett kunnigt supportteam.
nyhetsbild

Gasfjädrar för alla behov
Blockerbara gasfjädrar styr rörelsekontroll av höj- och sänkbara sängar, bord eller luckor med möjlighet att steglöst låsa mekanismen var som helst.   En flexibel placering av applikationen är möjlig tack vare rigida låsningskrafter i utvidgnings- eller kompressionsriktningen, samt elastiska låsningsförmågor.

Funktionen uppnås genom ett unikt ventilkolvssystem som effektivt separerar den inre cylindern i två tryckkamrar. Genom att aktivera ventilkolven återansluts tryckkamrarna, vilket möjliggör att gasfjädern fritt kan röra sig till önskat läge.

För närvarande omfattas Lesjöfors sortiment av 70 unika blockerbara gasfjädrar med fasta låskrafter i spänningsriktningen. Anpassade lösningar kan utföras med slag upp till 250 mm och krafter upp till 1000 N med låsningskrafter i alla riktningar.

Ny serie av manövreringsknappar
Utöver den utökande kapaciteten för blockerbara gasfjädrar, lanserar Lesjöfors också ett nytt sortiment av manövreringsknappar. Jämfört med traditionella reglage, ger detta nya sortiment en elegant manövreringsfunktion med perfekt passform för din nyutvecklade applikation.

Läs mer om blockerbara gasfjädrar eller hör av dig till din kontaktperson på Lesjöfors.

Investeringar för framtiden
Lesjöfors gasfjäderdivision uppvisade en god försäljningsökning under 2014. Trots det är marknadspotentialen fortsatt stor.

Lesjöfors fortsätter att driva den tekniska utvecklingen framåt med målinriktat forsknings- och utvecklingsarbete samt strävar efter att konstant öka produktionskapaciteten för att behålla marknadspositionen och fortsätta tillväxten. Med ett unikt sortiment av gasfjädrar och expansiva nätverk av lokala säljteam, står Lesjöfors redo att möta era gasfjäderkrav idag och långt in i framtiden.

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.