Affärer i fokus på Elmia Subcontractor

2014-11-28 Även under årets industrimässa Elmia Subcontractor var intresset för Lesjöforsgruppen stort. Extra mycket uppmärksamhet fick de blockerbara gasfjädrar som Lesjöforsgruppen numera tillverkar i egen regi.
nyhetsbild

Elmia Subcontractor är norra Europas mest betydelsefulla mässa för tillverkningsindustrin och dess underleverantörer. Årets mässa som hölls 11-14 november 2014 blev en stor succé. Cirka 1 200 utställare från 30-talet länder mötte 14 700 besökare. Officiella siffror uppger att affärer för närmare 18 miljarder kronor grundläggs på mässan.

Nyheter i montern drog besökare
I Lesjöfors monter möttes besökarna av några nyheter i produktsortimentet. Nytt för året är bland annat de blockerbara gasfjädrar som numera tillverkas i egen regi. Idag finns ingen annan fjädertillverkare som också tillverkar gasfjädrar i allt från konventionella gasfjädrar till progressiva och blockerbara varianter.
- Bland årets mässbesökare var det nog inte många som missade oss, med tanke på antalet kontakter vi får förmånen att fortsätta jobba vidare med på hemmaplan, säger Henrik Berner mässansvarig för Lesjöfors.

Sponsrad racingbil visades
I mässmontern fanns inte bara ett urval från det breda sortimentet av fjädrar, gasfjädrar och banddetaljer utan även en fullfjädrad racingbil. Förra årets tävlingsbil som ingenjörsstudenter på Chalmers tävlade med i prestigefyllda Formula Student fick mycket uppmärksamhet. Lesjöfors har i många år sponsrat Chalmersbilen med fjädrar.

Vinnarna i mässtävlingen
Årets vinnare av Lesjöfors mässtävling, som gick ut på att gissa vikten på Formula Student racingbilen, blev två personer. Bilens torrvikt var 207 kg och de två vinnarna angav 205 respektive 209 kg – så i rättvisans namn får de varsin vinst.

Vinnarna, Andreas Edvinson och Fredrik von Elling, får ett varsitt presentkort hemskickat snarast.

Grattis till vinnarna!

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.