Supermodern maskin ökar konkurrenskraften ytterligare

2014-03-17 Som första fabrik i Skandinavien, har Lesjöfors Banddetaljer investerat i en ny avancerad maskinteknik från tyska Bihler. Stabilare produktion, högre precision och kortare omställningstider är några av fördelarna.
nyhetsbild

Lesjöfors Banddetaljer investerade under hösten 2013 i en toppmodern Bihler GRM NC, en maskin som möjliggör stansning och bockning av alltmer komplexa och krävande produkter. Den avancerade maskintekniken är man först i Skandinavien med. Maskinmodellen är helelektrisk och ger möjlighet till kortare omställningstider än tidigare mekaniskt kamstyrda maskiner, vilket ger en ökad flexibilitet vid lägre volymstorlekar.  

Fler och mer avancerade operationer
Maskinen ger en stabilare produktion och högre precision. Investeringen möjliggör också fler och mer avancerade operationer i en och samma process. På Lesjöfors Banddetaljer är man mycket glada åt utvecklingen och att vara först ut med den nya maskinteknologin.
- Jag är övertygad om att investeringen flyttar fram vår position på marknaden ännu ett steg. Vi ser redan nu projekt där vi drar nytta av tekniken. Vi klarar av fler och mer komplexa operationer i samma process på ett långt mer effektivt sätt och detta skapar självklart mervärden för våra kunder, säger Jakob Lindquist.  

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.