Nya maskiner förenklar produktion av komplexa banddetaljer

2014-03-12 Lesjöfors Stockholm Fjäder i Vällingby har nyligen investerat i två nya maskiner, en laserskärare samt en slip- och avgradningsmaskin. Betydande kapacitetsökning och förbättrad kvalitet är resultatet.
nyhetsbild

Den nya laserskäraren från Amada fördubblar kapaciteten eftersom effekten på den nya lasern är 4 KW jämfört med den tidigare på 2 KW. Förutom kapacitetsökningen kan nu laserskärning i tjockare material göras. Det gäller speciellt ämnen till tallriksfjädrar, spännbrickor och bladfjädrar i så kallade ”Super Alloys”, material för extremt korrosiva miljöer eller som ska klara väldigt höga temperaturer.

Effektivare hantering av tallriksfjädrar
Tallriksfjädrar och spännbrickor i höglegerade material är ett område som ökat betydligt för Lesjöfors Stockholm Fjäder den senaste tiden. Genom den nya slip- och avgradningsmaskinen från Costa uppnås en effektivare bearbetning av ytorna. Den bryter kanterna samt planslipar ämnen på ett mycket effektivt sätt och kan reducera tiden för efterföljande trumling med upp till 90 procent.
- Den nya maskinen kortar våra ledtider samt ökar vår kapacitet samtidigt som vi förbättrar kvaliteten på våra produkter. Vi har ett stort tryck, speciellt från vårt norska säljbolag, av brickor i höglegerade material. Jag är glad att vi nu kan motsvara marknadens förväntningar på ett bättre sätt, säger Mårten Glas, chef för Lesjöfors Stockholm Fjäder.

Utveckling utan verktygskostnader
Lesjöfors Stockholm Fjäder har nu ett effektivt koncept för att ta fram prototyper samt små och medelstora serier av banddetaljer. Kombinationen av modern laserteknik, kant- och ytbearbetande maskiner, en unik bredd av universella verktyg och ett gediget materiallager medför att bladfjädrar och banddetaljer kan framställas i komplicerade former utan att verktygskostnader är nödvändiga.
- Utmana oss gärna med er förfrågan, vi kan med största sannolikhet hjälpa er med era önskemål inom detta område, säger Mårten Glas.

Kontakt och förfrågningar
Du kan alltid få hjälp med frågor och beställningar genom din ordinarie kontaktperson hos Lesjöfors. Det går också bra att e-posta Lesjöfors Stockholm Fjäder direkt: info.vby@lesjoforsab.com.

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.