Optimal bladfjäder för butiksbelysning framtagen i snäv tidsram

2013-05-24 I ett projekt kännetecknat av nära samarbete, stor flexibilitet och kort om tid, har Lesjöfors producerat bladfjädrar för belysningsspecialisten Fagerhult. Fjädrarna används nu i belysningslösningar för en av världens största klädkedjor.
nyhetsbild

Lesjöfors kontaktades i mitten av november 2012 av Fagerhult. Fagerhult är en ledande leverantör i Europa av belysningslösningar. Ett av Fagerhults specialistområden är utveckling och produktion av belysning för butiksmiljöer. Företaget var på väg att ro iland en av deras största affärer någonsin med en av världens största klädhandelskoncerner, där bland annat en stor butikskedja för damkläder ingår. Fagerhults behov var att få fram bladfjädrar som behövdes för att installera ljussättningen av hyllsystem i butikerna. Olika typer av bladfjädrar behövde därför designas och produceras under stor tidspress från uppdragsgivaren. Eftersom ett tidigare lyckosamt samarbete fanns med ett annat av Fagerhults affärsområden, vände sig ansvariga till Lesjöfors.

Snabb produktion i nära samarbete
Lesjöfors producerande enhet i Vällingby (Lesjöfors Stockholms Fjäder) hjälpte kunden med att designa bladfjädrarna så att funktion samt produktion skulle fungera optimalt. Ett nära samarbete mellan Fagerhults kontaktpersoner, Lesjöfors tekniker och produktionspersonal bidrog till en snabb hantering.
- Vi fick möjligheten att tillverka utfallsprover samt förserier av samtliga bladfjädrar i projektet. Flera varianter av utfallsprover togs fram och vid flera tillfällen kunde vi ha fjädrar på plats hos kunden mindre än 48 timmar efter det att Lesjöfors och Fagerhult kommit överens om fjäderdesignen, säger Mikael Hägglund, teknisk säljare på Lesjöfors i Vällingby.

Ny lösning med vändande post
I slutet av december fick Fagerhult instruktioner av slutkunden att designa om den ena fjädern eftersom en integrerad säkerhetslösning behövde tillföras. Trots det begränsade utrymmet som fanns att tillgå lyckades en bra lösning tas fram och Lesjöfors tillverkade tre olika prototyper för testning. Även dessa levererades inom 48 timmar till slutkund.
- Lesjöfors lyckades, trots den ytterst krävande tidsramen och det minimala utrymmet, få till en lösning som uppfyllde samtliga krav från vår slutkund. Vi är mycket glada och imponerade över flexibiliteten, snabbheten och den höga servicen som Lesjöfors visat oss, säger Thomas Johansson, On Demand Designer på Fagerhult.

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.