Superlegeringar – för fjädrar i extrema miljöer

2012-04-02 Högpresterande fjädrar är en nödvändighet inom många områden och kan vara nyckeln till innovativa lösningar. För att klara arbete i extrema miljöer med höga temperaturer och aggressiv korrosionsrisk används så kallade superlegeringar.
nyhetsbild

Fjädrar som kan arbeta under extrema förhållanden behövs inom en rad branscher såsom olje- och gasutvinning, värmeprocesser, marin miljö, rymd- och flygindustri, kraftproduktion och petrokemisk industri för att nämna några. De exklusiva materialen som används i dessa fjädrar har en kemisk sammansättning som ger en kombination av hög hållfasthet, duktilitet och goda mekaniska egenskaper, även vid arbete i höga temperaturer och i starkt korrosiva miljöer.

Experter på fjädrar med superlegering
Lesjöfors har lång erfarenhet, beräkningsteknisk kunskap och produktionsresurser inom området. Dessutom lagerhålls ett standardiserat dimensionsprogram av superlegeringar i plåt, band och tråd lämpade för fjädrar.  Exempel på produktområden är tallriksfjädrar, tryckfjädrar, vridfjädrar, dragfjädrar och bladfjädrar.

Följande legeringar finns i lager:
- Inconel X-750
- Inconel 718
- Nimonic 90
- Hastelloy C-276
- MP 35N
- AISI 316


Utöver dessa, är ännu ett antal legeringar anskaffningsbara.


Om du har frågor om superlegeringar vänder du dig till din ordinarie kontaktperson inom Lesjöfors eller direkt till Lesjöfors Stockholms Fjäder:

E-post: info.vby@lesjoforsab.com
Telefon: 08-870 250

GA

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.