Viktiga kontakter med framtidens ingenjörer

2011-12-15 Att skapa kontakt med framtidens kunder och lägga grund för rekrytering är några av de fördelar som finns med nära samarbeten mellan företag och universitet. Nyligen besöktes Lesjöfors i Herrljunga av blivande ingenjörer från högskolan i Borås.
nyhetsbild

Under en halvdag i mitten av november fick ett 20-tal studenter möjlighet att lära sig mer om fjäderkonstruktion vid ett besök hos Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga, en föreläsning som hölls av produktspecialisten Mattias Hartvigsson. Studenterna, som till vardags läser till maskiningenjörer vid högskolan i Borås, fick också veta mer om Lesjöfors breda kunskapsområde och vad man kan bistå med när det gäller hela komponenters funktion, inte bara fjäderfunktionen. Studenterna fick även tillfälle att studera hur tillverkningsprocessen går till.

Nöjda studenter
Högskolan i Borås ser ett stort mervärde i samarbeten av olika slag med näringslivet. Det kan ske i olika former, till exempel projektarbeten, examensarbeten, gästföreläsningar och studiebesök. Studenter och lärare hade stort utbyte av studiebesöket hos Lesjöfors.
- Att få höra specialister att tala om sina områden ger enorm kraft och entusiasm till studierna. Vi alla - studenter och lärare - var väldigt nöjda med dagen. Jag är övertygad om att genom detta besök kunde Lesjöfors skriva in sig hos våra ingenjörsstudenter som en kunnig och stark leverantör av fjädrar, säger Andrea Ehn, universitetsadjunkt och ansvarig för kursen Maskinelement på högskolan i Borås.

Medveten strategi att möta studenter
Lesjöfors har sedan lång tid etablerade samarbeten med flera lärosäten i Sverige. Bland annat i samband med Chalmers Formula Student, där Lesjöfors sponsrar studenters prototypbyggen av racingbilar. Andra samarbeten finns med KTH i Stockholm och universitetet i Karlstad.
- Vi är mycket positiva till samarbeten med universitet och högskolor. Det är utbyten alla parter tjänar på inför framtiden. Vi bygger relationer och får visa blivande kunder vårt breda kunskapsområde samtidigt som vi förhoppningsvis framstår som en potentiell och attraktiv framtida arbetsgivare. Studenterna får omsätta teori till verklighet, säger Niklas Pettersson, försäljningschef på Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga.

Läs Chalmers Formula Student nyhetsbrev här

NP

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.