Lesjöforsfjädrar i annorlunda is-ekipage

2010-04-22 En minst sagt udda motortävling på is för allehanda fordon ägde rum under Funäsdalen Speed Weekend i mars 2010. Lesjöfors sponsrade med fjädrar till en specialbyggd racing-spark.
nyhetsbild

Under Funäsdalens Speed Weekend samlas hundratals motorentusiaster till Sveriges kanske galnaste motortävling på is. Mopeder, motorcyklar, bilar och alla möjliga specialbyggen samsas på isen för att komma upp i så höga farter som möjligt. I specialklassen i fjol återfanns exempelvis en ombyggd trädgårdstraktor som kom upp i farter omkring 200 km/h (!).

Snö gav dåligt fäste
Ett av de mer udda inslagen under 2010 års tävling var en ombyggd sparkstötting med rea-motor, byggd av Lars-Erik Björkman från Bispgården i Jämtland. Lesjöfors sponsrade specialbygget med fjädrar till motorns ventiler. Hur gick det då för racersparken i tävlingen?
- Ventilerna fungerade långt över förväntan, men tyvärr var det mycket snö och modd på isen samt djupa hjulspår, vilket gjorde att sparken inte fick bra grepp. Men roligt var det! berättar Lars-Erik Björkman.  

Kanske finns det anledning att återkomma med en rapport om racersparkens framfart nästa säsong.

Videoklipp från Funäsdalen Speed Weekend

Videoklipp från racersparkens start


Svart Hålet Racing

GA

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.