Utforma unika drag- och vridfjädrar i 3D-CAD

2010-04-12 Lesjöfors lanserar nu CAD-konfiguratorer för dragfjädrar och vridfjädrar. Via webben kan du specialdesigna fjädrar med de specifika egenskaper och krav du ställer. De flexibla konfiguratorerna klarar tråddimensioner från 0,1 mm upp till 15 mm.

Sedan tidigare finns en CAD-konfigurator för tryckfjädrar och nu har alltså även konfiguratorer för drag- och vridfjädrar utvecklats. För dragfjädrar finns möjligheten att relativt fritt välja parametrar för tråd- och spiraldiameter, spirallängd, höjd på ögla och antal varv. För vridfjädrar har en konfigurator skapats som klarar av både enkla och dubbla vridfjädrar. Tre olika material finns att välja bland för samtliga konfiguratorer. Systemet kan även generera en vridbar ”full screen”-modell av fjädern samt en pdf-utskrift över den designade tryckfjädern, dragfjädern eller vridfjädern.

Kontakta Lesjöfors för offert och produktion
När du är nöjd med utformningen, kontakta Lesjöfors så vi kan verifiera att den önskade fjädern är möjlig att producera. Du får även en offert gällande pris och leveranstid. Har du frågor eller stöter på problem i processen finns hjälp att få:
- Kontakta oss på Lesjöfors Försäljning så hjälper vi gärna till att optimera fjädern både funktionellt och produktionsmässigt, säger Mårten Glas, chef för Lesjöfors Försäljning.

Välkommen att testa våra CAD-konfiguratorer här

Du kan även gå via toppmenyn Teknisk information, välj sedan 3D-CAD i menyn till vänster.

MG

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.