Specialistkompetens på banddetaljer effektiviserar er produkt

2010-03-25 En av Lesjöfors kärnverksamheter är stansade banddetaljer. Högklassig ingenjörskonst i kombination med modern produktion i Sverige, England, Lettland och Kina ger stora möjligheter till högkvalitativa, konkurrenskraftiga produkter. Belysningsföretaget Glamox sänkte sina produktionskostnader efter ett lyckat samarbete.
nyhetsbild

Rätt partner i alla utvecklingsfrågor
Lesjöfors hjälper gärna till att ta fram en prototyp samt att välja rätt material, värmebehandling och ytbehandling till den specifika produkten. Utvecklingsingenjörerna kan även bistå med avancerade tekniska beräkningar såsom FEM-simulering, relaxation och utmattning. För bästa möjliga resultat vill Lesjöfors gärna komma in tidigt i utvecklingsprocessen av en ny produkt.
- Får vi chansen att tidigt vara med och påverka skapar detta ofta tekniska mervärden som har stor betydelse för kunden i slutändan. Kunden kan vara förvissad om att den konstruktion vi tar fram garanterar optimalt materialutnyttjande och rätt produktkvalitet, säger Jakob Lindquist, vd för Lesjöfors Banddetaljer i Värnamo.

Produktion för stora som små serier
Lesjöfors erbjuder en kostnadseffektiv produktion oavsett om behovet är 10 enstaka produkter eller 10 miljoner enheter. Med högautomatiserade verktyg och processer, såsom multislide-teknik från Bihler, Finzer och Latour eller snabbstans från exempelvis Bruderer, garanteras banddetaljer i toppklass. För mindre serier finns trådgnistning, laserskärning och manuellt betjänta pressar att tillgå. Jakob Lindquist berättar mer om företagets möjlighet till kundanpassade lösningar:
- Lesjöfors har även tillverkning i Lettland och Kina vilket ger en mycket konkurrenskraftig produktion. Om behovet är korta serier och snabba leveranser har vi specialanpassade verktygsprogram för detta.

Teknikutveckling spar pengar för norskt belysningsföretag
Norska Glamox är ett exempel på en kund där Lesjöfors effektiviserat tillverkningsprocessen för en detalj till en av företagets armaturer. I ett nära samarbete mellan Lesjöfors teknikcentrum i Värnamo och Glamox genomfördes under 2009 ett utvecklingsprojekt på en låsmekanism. Nya och förbättrade verktygslösningar gav en stabilare produkt, ökad kapacitet och minskad materialförbrukning. Den högautomatiserade tillverkningen i Värnamo kombinerades med montering i Lettland.
- Vårt samarbete med Lesjöfors har präglats av stor professionalism och förståelse för våra behov. Vi är väldigt nöja med slutresultatet som blev en produkt med högre kvalitet till en lägre produktionskostnad, säger Robert Svendsen fabrikschef på Glamox Fabrikker.  

Du kan se en rörlig 3D-bild av komponenten i pdf-dokumentet nedan. För att fungera krävs Acrobat 9.0. Peka på bilden och håll vänster musknapp nere, samtidigt som du förflyttar musen.

Rörlig 3D-bild av komponent

JL

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.