Lesjöfors sponsrar racingbil med chassifjädrar

2010-01-25 I projektet Chalmers Formula Student konstrueras och byggs en prototyp av en racingbil med högkvalitativa egenskaper. Vid Silverstone-banan i England testas bilen i en internationell tävling för studenter.
   Lesjöfors sponsrar Chalmersbilen med specialdesignade chassifjädrar.
nyhetsbild

Kursen Chalmers Formula Student samlar varje år cirka 25 studenter med olika bakgrund och nationalitet. Teamet har under kursen till uppgift att med kreativitet och innovationsförmåga konstruera och bygga en ensitsig racingbil. Studenterna börjar från grunden och utvecklar ett eget koncept som sedermera designas och tillverkas av dem själva. Projektet innefattar även träning i bland annat projektledning, marknadsföring och inköp.

Bästa bilen vinner
Bilens egenskaper testas sedan vid engelska Silverstone-banan i konkurrens med bilar från teknikuniversitet från hela världen. Varje bils kvalitéer bedöms noggrant av en jury som utser den vinnande bilen. Grundförutsättningar är att bilen ska vara kostnadseffektiv, dynamiskt kompetent och välkonstruerad med tilltalande lösningar enligt ett internationellt reglemente. 2009 placerade sig Chalmersstudenterna på en hedrande 15:e plats av cirka 90 team.

Sponsring med dubbelt syfte
Sedan några år tillbaka sponsrar Lesjöfors studentprojektet med chassifjädrar. I år görs en specialtillverkad fjäder, då standardsortimentets produkter inte motsvarade studenternas högt ställda krav.
- Vi vänder oss till Lesjöfors eftersom vi vet av erfarenhet att deras fjädrar håller en mycket hög kvalitet och kan specialdesignas efter våra specifika önskemål. Dessutom har vi mötts av en enorm hjälpsamhet och hög service av intresserade kontaktpersoner, säger Peter Roubert, en av studenterna i Chalmersprojektet.
Lesjöfors är mycket positiva till att sponsra projektet:
- Vi ser det som ett bra sätt att marknadsföra specialistkompetensen vårt varumärke står för genom att visa chassifjädrarnas utmärkta egenskaper. Det är också ett perfekt tillfälle att knyta nya kontakter med framtida toppingenjörer för vår egen rekrytering framöver, säger Niklas Pettersson, försäljningschef för Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga.

Läs mer om Chalmers Formula Student

NP

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.