Ny höghastighetsmaskin utökar kapaciteten i Danmark

2019-09-25 I augusti fick danska Lesjöfors Tinglev betydligt utökad kapacitet tack vare en ny maskin från Wafios som medför snabbare tillverkning och ett utökat sortiment av tryckfjädrar i större trådtjocklek.
nyhetsbild

Den nya maskinen FUL 56 Wafios är en trådlindningsmaskin för tryckfjädrar som gör det möjligt för Lesjöfors Tinglev att öka fjäderdimensionerna från Ø4,50 mm i tråddiameter till Ø6,00 mm. Det bredare fjädersortimentet har redan resulterat i nya affärer med befintliga kunder och fler förfrågningar kommer kontinuerligt. Förutom möjligheterna till nya affärer möjliggör maskinerna även höghastighetsproduktion, vilket är positivt för företagets leveranstider.

Ökar konkurrenskraften
Brian Jensen, chef för Lesjöfors Tinglev gläder sig över investeringen:
- Hittills har vi redan kunnat flytta en tillverkning av en tryckfjäder i en större dimension till oss från en konkurrent och det här är bara början. Vi är nu mer konkurrenskraftiga med en betydligt högre kapacitet så vi kan ta oss an fler projekt. Vi är glada att vi är en del av den solida Lesjöforskoncern med långsiktigt fokus som kontinuerligt investerar och tror på vårt starka erbjudande till marknaden.

Kostnaden för den nya maskinutrustningen uppgår till cirka 375 000 euro.

The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.