Spikskydd från Lesjöfors räddar rör i väggen

2009-12-09 Ett system som förhindrar skador på vatten- och gasledningar i väggarna vid snickerijobb har utvecklats. Spikskyddet innebär en högre säkerhet och effektiviserar byggnadsprocessen.
nyhetsbild

I Norge och andra europeiska länder är det vanligt med gasuppvärmning, där gasledningar tillsammans med el- och vattenledningar finns i väggarna. För till exempel inredningssnickare kan det vara svårt att veta exakt var dessa rör går när väggar har satts upp och målats. Detta innebär en överhängande fara för att rör skadas och läcker gas eller vatten, vilket kan kosta mycket pengar i sanering och förseningar.

Spikskydd av härdat stålmaterial
Den norske snickaren Geir Magnar Skjold har i samarbete med Lesjöfors utvecklat ett spikskydd, som innebär att de känsliga rören skyddas på utsatta ställen av ett härdat stålmaterial. Stålmaterialet i spikskyddet är bara en millimeter tjockt och står emot upp till fyratums spikar från spikpistol.

Produktutveckling i branschsamarbete
Även Uponor, en av Europas största leverantörer av material till VVS- och snickeribranschen, har varit delaktiga i utvecklingsprocessen. Spikskyddet finns nu i Uponors ordinarie sortiment.
- Spikskyddet är en mycket effektiv produkt som utvecklats i nära samarbete med branschen, vilket säkerställer en mycket hög kvalitet och användarvänlighet, säger Göran Andersen, produktansvarig för spikskyddet på Lesjöfors Industrifjädrar i Vällingby.

GA

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.