Framgångsrikt partnerskap med ATR

2009-09-08 Under 2007 anslöt sig Lesjöfors till nätverket ATR som en fjäderleverantör till eftermarknadsprodukter för den europeiska bilindustrin. Samarbetet har hittills resulterat i ett stort antal nya affärsmöjligheter.

ATR International AG är en paraplyorganisation för ledande handelsföretag inom den oberoende reservdelsmarknaden för bilar. Organisationen arbetar för att stärka marknadspositionen för medlemsföretagen i ATR genom samordnade uppköpsaktiviteter. ATR arrangerar även ett stort antal andra affärsaktiviteter.

Nya affärsmöjligheter
2007 anslöt sig Lesjöfors till produktkategorin coil springs som en så kallad IPAS (International Preferred ATR Supplier). I en intervju i IPAS senaste nyhetsbrev till sina medlemsföretag, berättar Richard Küpper, vd för Lesjöfors Springs i Tyskland, om fördelarna med partnerskapet.
- Sedan vi gick med år 2007 har vi bara upplevt fördelar. Vi har börjat arbeta med flera individuella projekt, som nu är i design- och utvecklingsfasen. Sammanfattningsvis kan man säga att det finns många möjligheter och potentiella kunder, både med partners som redan arbetar med fjädrar, men även med ATR-medlemmar som ännu inte har tagit steget in i vårt produktområde. Sett till helheten, arbetar vi redan med de flesta av de 35 ATR-företagen, men som den största producenten och leverantören av fjädrar inom IPAS är vi alltid redo för nya utmaningar.

Varför ska ATR-företagen välja Lesjöfors som leverantör?
- Lesjöfors tillverkar alla fjädrar vi säljer. Vi producerar ungefär 3,3 miljoner fjädrar varje år. Det medför att vi alltid har full kontroll över kvalitet, tillgänglighet och sortiment. Vår produktbredd är unik och vi har över 750 000 artiklar i lager på våra distributionsstationer i Sverige, Storbritannien och Tyskland, berättar Richard Küpper i intervjun.

Du kan läsa hela intervjun här


RK

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.