Unik fjädrande koppling för finskt stålvalsverk

2010-08-27 För en koppling i den tyngsta klassen i ett finskt stålvalsverk har Lesjöfors tillverkat fjädersegment i profilerat speciallegerat fjäderstål. En produktion som kännetecknats av mycket höga krav på precision och form.
nyhetsbild

Ovako är en ledande europeisk producent av långa stålprodukter till rullningslager för den tunga fordons-, bil- och verkstadsindustrin. Produktionen omfattar låglegerat stål och kolstål i form av stång, valstråd, rör, ringar och förkomponenter.  Bolaget har 16 produktionsenheter och ett flertal säljbolag i Europa och USA.

Kompetens och kapacitet för specialprojekt
Till företagets stålvalsverk i finska Imatra har Lesjöfors tillverkat fjädrande kopplingssegment, avsedda för en jättelik koppling i tillverkningsprocessen. Kopplingen är cirka 2,5 meter i diameter. Segmenten bildar en cirkel och utgör en viktig del av kopplingens funktion. Fjädersegmenten är tillverkade av specialbeställt profilerat fjäderstål i dimensionen 16 x 22 mm för att passa i konstruktionen.
- Den ovanliga konstruktionen, med mycket höga krav på precision och form, gör att Lesjöfors är en av få fjädertillverkare i världen med kunskap och kapacitet att utföra ett så avancerat jobb, säger Marko Leinonen, kundansvarig för affären på Lesjöfors Springs Oy i Åbo.

Nöjd kund
Ovako är mycket nöjda med sin produkt.
- Lesjöfors har kunnat utforma och producera en produkt som helt uppfyller våra krav. Vi rekommenderar gärna ett samarbete med Lesjöfors till andra företag, säger Osmo Hänninen, teknisk chef på Ovako i Imatra.

BR

Nyheter


The Complete Spring Supplier
© 2020 Lesjöfors AB. All Rights Reserved.